Beleggen in onroerend goed?
Dit kan financieel interessant zijn, maar waar moet je op letten?

Met de lage rente is sparen niet interessant. Beleggen in aandelen kan interessant zijn, maar is risicovol. Het rendement dat je met beleggen in onroerend goed kunt halen, is - als je het goed doet - aanzienlijk hoger dan sparen en minder risicovol dan aandelen.

Wat voor object kan je het beste kopen?
Op de woningmarkt zijn er genoeg keuzemogelijkheden. Zo kun je kiezen voor o.a. eengezinswoningen, studentenkamers of (luxe) appartementen. Het is wel zaak om de markt voor een specifieke categorie goed te analyseren. Is er wel behoefte aan super de luxe appartementen? Hoeveel huur kun je vragen? Hoe kan je de een woning zo efficiënt mogelijk verbouwen/inrichten?

In welke buurt?
A&N Vastgoed weet goed in welke wijk van Den Haag welk type woning het beste verhuurt. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om een luxe appartement voor expats met kinderen te proberen te verhuren in een wijk waar geen internationale scholen zijn.

Welk type huurder?
In Nederland hebben huurders een goede huurbescherming. En er zijn regels voor het opstellen van een huurprijs. Lees je dus goed in en laat je goed adviseren over bijvoorbeeld alle fiscale regels en huisvestingsvergunningen.
Vaak wordt aangeraden om te investeren in de wat kleine woningen of appartementen tot zo'n 80m2. Deze zijn gemakkelijk te verhuren aan alleenstaanden en mensen met één goed inkomen. Met grotere en luxere objecten bereiken we de Expatmarkt. Deze markt is stabiel, maar klein. De aanschaf van een groot object kan tevens ingezet worden voor studentenverhuur. Deze markt is groot, maar onderhevig aan regelgeving.

Start met een goed advies
Een goed rendement wordt bepaald door de juiste keuzes. Het kan zomaar zijn dat je huis leeg komt te staan en je geen inkomsten hebt, maar wel kosten maakt. En je wilt daarom goede huurders en geen wanbetalers. Onze onafhankelijke hypotheekadviseur kan u ook een vrijblijvend advies geven zodat ook uw hypotheek optimaal aansluit aan uw behoeften en het rendement.
Laat je dus goed informeren door mensen die de (lokale) markt goed kennen zoals A&N Vastgoed.

MEER INFORMATIE?
NEEM CONTACT OP MET NANCY: 070-3586391
Onze verkoopmakelaars:

Al meer dan 20 jaar dé verhuur- en verkoopmakelaar van Den Haag en omgeving