Huurwoningen in Zuidwal

Wonen in Zuidwal is wonen in een van de drukkere buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Gedempte Gracht, Lange Beestenmarkt en Boekhorststraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. In Zuidwal worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1200 en 1300 euro. Maar ook huizen kan je huren in Zuidwal met een gemiddelde huurprijs van 1192 euro. Huurwoningen in Zuidwal staan gemiddeld 30 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Karakteristieken van Zuidwal

Zuidwal behoort tot 1 van de duurdere buurten in Den Haag. Een woning in Zuidwal kost gemiddeld 1158 euro. Dat is 0% goedkoper dan het gemiddelde in Den Haag.

Kijkend naar alle aangeboden huurwoningen in de afgelopen 12 maanden in Zuidwal zien we dat Gedempte Gracht, Lange Beestenmarkt en Boekhorststraat veel aanbod hebben. Ook Gedempte Burgwal en Paviljoensgracht hebben veel woningen in verhuur gehad in de afgelopen 12 maanden.


Kenmerken huizen te huur in Zuidwal

Segmenten

In Zuidwal komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. In de prijcategorie 800 tot 1200 euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 43% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van 1200+ euro (40%).

Kamers

Zuidwal kent het meeste aanbod van 1 kamer woningen (36% van het aanbod). Daarna worden 2 kamer woningen aangeboden (31%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Zuidwal in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Zuidwal (77%). In de top 3 staan tevens een huis (11%) en een kamer (11%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 3% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Zuidwal. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 17% van de huurwoningen een balkon.

Wie woont er in Zuidwal

Kijkend naar het aantal inwoners is Zuidwal een buurt met veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 11% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer laag, namelijk 14%.

Gezin met kind
65 plussers
25-65 jaar
Aantal inwoners

Eerder verhuurd in Zuidwal

Woningen worden snel verhuurd in Den Haag. Ons actuele woningaanbod is maar een momentopname, we krijgen dagelijks nieuw aanbod door heel Den Haag heen, zo ook in Zuidwal. Hieronder zie je een lijst van aanbod wat in het recente verleden te huur heeft gestaan.