De Lanen

Een woning huren in De Lanen betekent dat je gaat wonen in een van de drukkere buurten in Den Haag. Populaire straten zijn Vrouw Avenweg, Van Baaklaan en Van der Stoklaan waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. De meest aangeboden huurwoningen in De Lanen zijn huizen met een gemiddelde huurprijs van 2000 tot 2100 euro. Maar ook appartementen kan je huren in De Lanen met een gemiddelde huurprijs van 1212 euro. Huurwoningen in De Lanen staan gemiddeld 43 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van De Lanen

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is De Lanen een buurt die behoort tot de duurste buurten van de stad. Een woning in De Lanen kost gemiddeld 1741 euro. Dit gemiddelde is 50% duurder dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In De Lanen is een woning gemiddeld 124m2 groot.

Dagen in verhuur

In De Lanen staan huurwoningen gemiddeld 48 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 67%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 4% 65-plus.

25-65 jaar

In De Lanen zijn 56% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kijkend naar het aantal inwoners is De Lanen een buurt met veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 4% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer hoog, namelijk 67%.

Kenmerken huizen te huur in De Lanen

Segmenten

De Lanen heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. In de prijcategorie 1200+ euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 81% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van 800 tot 1200 euro. 12% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Kamers

In De Lanen wordt een 4 of meer kamer woning het meest aangeboden (85%). Daarna worden 2 kamer woningen aangeboden (10%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in De Lanen in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een huis is met stipt de meest aangeboden soort woning in De Lanen (81%). In de top 3 staan tevens een appartement (14%) en een kamer (5%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 50% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in De Lanen. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 12% van de huurwoningen een balkon.