Laakhaven-West

Wonen in Laakhaven-West is wonen in een van de drukkere buurten van Den Haag. Populaire straten zijn 1e Van der Kunstraat, Thijssestraat en Calandkade waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. De meest aangeboden huurwoningen in Laakhaven-West zijn appartementen met een gemiddelde huurprijs van 800 tot 900 euro. Maar ook kamers kan je huren in Laakhaven-West met een gemiddelde huurprijs van 421 euro. Huurwoningen in Laakhaven-West staan gemiddeld 36 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Laakhaven-West

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Laakhaven-West een buurt die behoort tot de goedkoopste buurten van de stad. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Laakhaven-West ligt op 792 euro. Dit gemiddelde is 32% goedkoper dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Laakhaven-West is een woning gemiddeld 46m2 groot.

Dagen in verhuur

In Laakhaven-West staan huurwoningen gemiddeld 39 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 28%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 9% 65-plus.

25-65 jaar

In Laakhaven-West zijn 56% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Laakhaven-West is een buurt in Den Haag met veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 9% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is laag, namelijk 28%.

Kenmerken huizen te huur in Laakhaven-West

Prijscategorien

In Laakhaven-West komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. In de prijcategorie 800 tot 1200 euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 51% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van tot 800 euro. 42% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Aantal kamers

In Laakhaven-West wordt een 1 kamer woning het meest aangeboden (63%). Daarna worden 2 kamer woningen aangeboden (17%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Laakhaven-West in vergelijking met heel Den Haag.

Soort woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Laakhaven-West (57%). In de top 3 staan tevens een kamer (35%) en een huis (7%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 0% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Laakhaven-West. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 13% van de huurwoningen een balkon.