Morgenstond-Zuid

Wonen in Morgenstond-Zuid is wonen in een van de drukkere buurten van Den Haag. Populaire straten zijn 3e Eeldepad, Eeldeplantsoen en Ootmarsumstraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. De meest aangeboden huurwoningen in Morgenstond-Zuid zijn appartementen met een gemiddelde huurprijs van 1000 tot 1100 euro. Maar ook kamers kan je huren in Morgenstond-Zuid met een gemiddelde huurprijs van 508 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Morgenstond-Zuid staan woningen gemiddeld 20 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Morgenstond-Zuid

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Morgenstond-Zuid een buurt die behoort tot de goedkoopste buurten van de stad. Een woning in Morgenstond-Zuid kost gemiddeld 816 euro. Dat is 30% goedkoper dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Morgenstond-Zuid is een woning gemiddeld 53m2 groot.

Dagen in verhuur

In Morgenstond-Zuid staan huurwoningen gemiddeld 20 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 30%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 11% 65-plus.

25-65 jaar

In Morgenstond-Zuid zijn 60% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kijkend naar het aantal inwoners is Morgenstond-Zuid een buurt met veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 11% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is laag, namelijk 30%.

Kenmerken huizen te huur in Morgenstond-Zuid

Segmenten

In Morgenstond-Zuid komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. Voor het segment tot 800 euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (46% van het nieuwe aanbod). Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van 800 tot 1200 euro (38%).

Kamers

Morgenstond-Zuid kent het meeste aanbod van 3 kamer woningen (67% van het aanbod). Daarna worden 1 kamer woningen aangeboden (17%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Morgenstond-Zuid in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Morgenstond-Zuid (44%). In de top 3 staan tevens een kamer (33%) en een huis (22%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 0% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Morgenstond-Zuid. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 31% van de huurwoningen een balkon.