Rond de Energiecentrale

Wonen in Rond de Energiecentrale is wonen in een van de drukkere buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Loosduinseweg, Beeklaan en Van Boecopkade waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. In Rond de Energiecentrale worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 800 en 900 euro. Maar ook kamers kan je huren in Rond de Energiecentrale met een gemiddelde huurprijs van 563 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Rond de Energiecentrale staan woningen gemiddeld 31 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Rond de Energiecentrale

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Rond de Energiecentrale een buurt die behoort tot de goedkoopste buurten van de stad. Een woning in Rond de Energiecentrale kost gemiddeld 850 euro. Dat is 27% goedkoper dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Rond de Energiecentrale is een woning gemiddeld 50m2 groot.

Dagen in verhuur

In Rond de Energiecentrale staan huurwoningen gemiddeld 33 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 23%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 11% 65-plus.

25-65 jaar

In Rond de Energiecentrale zijn 63% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Rond de Energiecentrale is een buurt in Den Haag met veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 11% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is laag, namelijk 23%.

Kenmerken huizen te huur in Rond de Energiecentrale

Segmenten

Rond de Energiecentrale heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. Voor het segment tot 800 euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (46% van het nieuwe aanbod). Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van 800 tot 1200 euro (40%).

Aantal kamers

In Rond de Energiecentrale wordt een 1 kamer woning het meest aangeboden (64%). Daarna worden 3 kamer woningen aangeboden (17%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Rond de Energiecentrale in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Rond de Energiecentrale (70%). In de top 3 staan tevens een kamer (20%) en een huis (11%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 5% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Rond de Energiecentrale. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 12% van de huurwoningen een balkon.