Vogelwijk

Wonen in Vogelwijk is wonen in een van de drukkere buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Sportlaan, Tjalie Robinsonduin en Laan van Poot waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. In Vogelwijk worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1600 en 1700 euro. Maar ook huizen kan je huren in Vogelwijk met een gemiddelde huurprijs van 2795 euro. Huurwoningen in Vogelwijk staan gemiddeld 43 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Vogelwijk

Gemiddelde huurprijs

Vogelwijk behoort tot 1 van de duurste buurten in Den Haag. Een woning in Vogelwijk kost gemiddeld 1924 euro. Dat is 66% duurder dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Vogelwijk is een woning gemiddeld 116m2 groot.

Dagen in verhuur

In Vogelwijk staan huurwoningen gemiddeld 50 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 46%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 20% 65-plus.

25-65 jaar

In Vogelwijk zijn 48% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Vogelwijk is een buurt in Den Haag met veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 20% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer hoog, namelijk 46%.

Kenmerken huizen te huur in Vogelwijk

Segmenten

Vogelwijk heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. Voor het segment 1200+ euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (83% van het nieuwe aanbod). Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van tot 800 euro (10%).

Aantal kamers

In Vogelwijk wordt een 4 of meer kamer woning het meest aangeboden (53%). Daarna worden 3 kamer woningen aangeboden (33%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Vogelwijk in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Vogelwijk (48%). In de top 3 staan tevens een huis (42%) en een kamer (9%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 14% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Vogelwijk. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 37% van de huurwoningen een balkon.