Voorhout

Wonen in Voorhout is wonen in een van de rustigere buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Noordeinde, Denneweg en Plaats waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. In Voorhout worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1700 en 1800 euro. Maar ook huizen kan je huren in Voorhout met een gemiddelde huurprijs van 1946 euro. Huurwoningen in Voorhout staan gemiddeld 37 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Voorhout

Gemiddelde huurprijs

Voorhout behoort tot 1 van de duurste buurten in Den Haag. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Voorhout ligt op 1596 euro. Dit gemiddelde is 38% duurder dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Voorhout is een woning gemiddeld 86m2 groot.

Dagen in verhuur

In Voorhout staan huurwoningen gemiddeld 58 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 8%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 15% 65-plus.

25-65 jaar

In Voorhout zijn 65% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kijkend naar het aantal inwoners is Voorhout een buurt met weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 15% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer laag, namelijk 8%.

Kenmerken huizen te huur in Voorhout

Segmenten

Voorhout heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. In de prijcategorie 1200+ euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 74% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van 800 tot 1200 euro (13%).

Aantal kamers

Voorhout kent het meeste aanbod van 2 kamer woningen (34% van het aanbod). Daarna worden 3 kamer woningen aangeboden (29%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Voorhout in vergelijking met heel Den Haag.

Soort woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Voorhout (69%). In de top 3 staan tevens een huis (21%) en een kamer (10%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 2% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Voorhout. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 15% van de huurwoningen een balkon.