okt


18


2020

Huur

Haagse huurwoningmarkt - derde kwartaal 2020

Wat zijn de effecten van Covid-19 op de huurwoningmarkt? Lees hier onze analyse.

Downloads
Vastgoedadviseur

Nancy Doon

Haagse huurwoningmarkt - derde kwartaal 2020

A&N vastgoed heeft sinds kort door middel van een samenwerking beschikking over een geavanceerd en uniek datasysteem, compleet toegespitst op de Haagse woningmarkt. Deze gegevens ondersteunen onze jarenlange ervaring als Haagse vastgoedspecialist en zo zorgen wij dat we, met deze 100% actuele gegevens, u kunnen informeren over ontwikkelingen in de complete woningmarkt van vandaag.

Samenvatting Q3 2020

U treft hieronder de kerncijfers over het derde kwartaal 2020 met een link naar het volledige rapport.

Huurprijzen in Covid-19 tijd

In bovenstaande grafiek ziet u een daling in gemiddelde vraagprijzen vanaf maart tot mei. Vanaf juni 2020 gaat de gemiddelde vraagprijs weer omhoog. De daling in huurprijzen zet zich vanaf september 2020 weer in. De daling in september is deels seizoensgebonden, maar vooral te wijten aan de stijging in de aantal dagen dat een woning online staat voordat het verhuurd is. Er is dus teveel aanbod in een bepaald huursegment, wat de prijs doet zakken.

Hoe lang staan woningen online

Bovenstaande grafiek toont hoe lang woningen gemiddeld te huur staan. Wat ons opvalt in de praktijk is dat vooral gemeubileerde woningen in het hoge segment gemiddelde genomen langer te huur staan. We zien op dit moment dat vanwege Covid-19 minder vraag naar dergelijke woningen. Desalniettemin gaan, gezien de woningschaarste in het algemeen, woningen in een lagere prijsklasse nog op het zelfde tempo door.

Volledig rapport

Bekijk hier het volledige rapport met alle gegevens over Q3 2020.

Overige nieuwsitems

februari


12


2021

Huur

Haagse huurwoningmarkt - vierde kwartaal 2020

De Haagse huurwoningmarkt in het vierde kwartaal van 2020 in cijfers

september


16


2020

Huur

Maatregelen prinsjesdag woningmarkt

Tijdens Prinsjesdag presenteerde het kabinet haar plannen voor 2021. Wij hebben voor u de belangrijkste maatregelen voor u op een rij gezet.