Kampen

Wonen in Kampen is wonen in een van de rustigere buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Roggekamp, Haverkamp en Gerstkamp waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. De meest aangeboden huurwoningen in Kampen zijn appartementen met een gemiddelde huurprijs van 1000 tot 1100 euro. Maar ook huizen kan je huren in Kampen met een gemiddelde huurprijs van 1028 euro. Huurwoningen in Kampen staan gemiddeld 36 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Kampen

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Kampen een buurt die behoort tot de goedkopere buurten van de stad. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Kampen ligt op 969 euro. Dit gemiddelde is 16% goedkoper dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Kampen is een woning gemiddeld 71m2 groot.

Dagen in verhuur

In Kampen staan huurwoningen gemiddeld 40 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 21%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 20% 65-plus.

25-65 jaar

In Kampen zijn 59% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kampen is een buurt in Den Haag met weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 20% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer laag, namelijk 21%.

Kenmerken huizen te huur in Kampen

Prijscategorien

In Kampen komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. Voor het segment tot 800 euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (44% van het nieuwe aanbod). Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van 1200+ euro (35%).

Aantal kamers

Kampen kent het meeste aanbod van 2 kamer woningen (30% van het aanbod). Daarna worden 3 kamer woningen aangeboden (27%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Kampen in vergelijking met heel Den Haag.

Soort woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Kampen (84%). In de top 3 staan tevens een huis (13%) en een kamer (3%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 4% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Kampen. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 38% van de huurwoningen een balkon.