Burgen en Horsten

Een woning huren in Burgen en Horsten betekent dat je gaat wonen in een van de drukkere buurten in Den Haag. Populaire straten zijn Kornalijnhorst, Granaathorst en Zwedenburg waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. De meest aangeboden huurwoningen in Burgen en Horsten zijn appartementen met een gemiddelde huurprijs van 1000 tot 1100 euro. Maar ook huizen kan je huren in Burgen en Horsten met een gemiddelde huurprijs van 2075 euro. Huurwoningen in Burgen en Horsten staan gemiddeld 41 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Burgen en Horsten

Gemiddelde huurprijs

Burgen en Horsten behoort tot 1 van de goedkopere buurten in Den Haag. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Burgen en Horsten ligt op 1061 euro. Dat is 9% goedkoper dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Burgen en Horsten is een woning gemiddeld 82m2 groot.

Dagen in verhuur

In Burgen en Horsten staan huurwoningen gemiddeld 47 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 22%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 25% 65-plus.

25-65 jaar

In Burgen en Horsten zijn 54% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Burgen en Horsten is een buurt in Den Haag met veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 25% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer laag, namelijk 22%.

Kenmerken huizen te huur in Burgen en Horsten

Segmenten

Burgen en Horsten heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. In de prijcategorie 800 tot 1200 euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 45% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van 1200+ euro. 36% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Aantal kamers

Burgen en Horsten kent het meeste aanbod van 4 of meer kamer woningen (33% van het aanbod). Daarna worden 3 kamer woningen aangeboden (31%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Burgen en Horsten in vergelijking met heel Den Haag.

Soort woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Burgen en Horsten (93%). In de top 3 staan tevens een huis (4%) en een kamer (2%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 1% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Burgen en Horsten. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 37% van de huurwoningen een balkon.