Rivierenbuurt-Noord

Een woning huren in Rivierenbuurt-Noord betekent dat je gaat wonen in een van de rustigere buurten in Den Haag. Populaire straten zijn Bezuidenhoutseweg, Pletterijstraat en Boomsluiterskade waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. In Rivierenbuurt-Noord worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1900 en 2000 euro. Maar ook huizen kan je huren in Rivierenbuurt-Noord met een gemiddelde huurprijs van 1136 euro. Huurwoningen in Rivierenbuurt-Noord staan gemiddeld 27 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Rivierenbuurt-Noord

Gemiddelde huurprijs

Rivierenbuurt-Noord behoort tot 1 van de duurdere buurten in Den Haag. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Rivierenbuurt-Noord ligt op 1243 euro. Dit gemiddelde is 7% duurder dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Rivierenbuurt-Noord is een woning gemiddeld 63m2 groot.

Dagen in verhuur

In Rivierenbuurt-Noord staan huurwoningen gemiddeld 35 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 21%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 10% 65-plus.

25-65 jaar

In Rivierenbuurt-Noord zijn 61% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Rivierenbuurt-Noord is een buurt in Den Haag met weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 10% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer laag, namelijk 21%.

Kenmerken huizen te huur in Rivierenbuurt-Noord

Prijscategorien

Rivierenbuurt-Noord heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. In de prijcategorie tot 800 euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 36% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van 1200+ euro (35%).

Kamers

In Rivierenbuurt-Noord wordt een 1 kamer woning het meest aangeboden (42%). Daarna worden 3 kamer woningen aangeboden (24%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Rivierenbuurt-Noord in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Rivierenbuurt-Noord (45%). In de top 3 staan tevens een huis (32%) en een kamer (23%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 3% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Rivierenbuurt-Noord. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 24% van de huurwoningen een balkon.