Rivierenbuurt-Zuid

Wonen in Rivierenbuurt-Zuid is wonen in een van de rustigste buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Weteringkade, Scheepmakersstraat en Spaarnedwarsstraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. De meest aangeboden huurwoningen in Rivierenbuurt-Zuid zijn appartementen met een gemiddelde huurprijs van 900 tot 1000 euro. Maar ook kamers kan je huren in Rivierenbuurt-Zuid met een gemiddelde huurprijs van 494 euro. Huurwoningen in Rivierenbuurt-Zuid staan gemiddeld 25 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Rivierenbuurt-Zuid

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Rivierenbuurt-Zuid een buurt die behoort tot de goedkoopste buurten van de stad. Een woning in Rivierenbuurt-Zuid kost gemiddeld 743 euro. Dat is 36% goedkoper dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Rivierenbuurt-Zuid is een woning gemiddeld 33m2 groot.

Dagen in verhuur

In Rivierenbuurt-Zuid staan huurwoningen gemiddeld 35 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 9%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 6% 65-plus.

25-65 jaar

In Rivierenbuurt-Zuid zijn 63% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Rivierenbuurt-Zuid is een buurt in Den Haag met erg weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 6% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer laag, namelijk 9%.

Kenmerken huizen te huur in Rivierenbuurt-Zuid

Segmenten

In Rivierenbuurt-Zuid komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. Voor het segment tot 800 euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (72% van het nieuwe aanbod). Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van 800 tot 1200 euro. 17% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Aantal kamers

In Rivierenbuurt-Zuid wordt een 1 kamer woning het meest aangeboden (74%). Daarna worden 2 kamer woningen aangeboden (15%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Rivierenbuurt-Zuid in vergelijking met heel Den Haag.

Soort woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Rivierenbuurt-Zuid (54%). In de top 3 staan tevens een kamer (37%) en een huis (10%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 0% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Rivierenbuurt-Zuid. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 9% van de huurwoningen een balkon.