Arendsdorp

Een woning huren in Arendsdorp betekent dat je gaat wonen in een van de rustigste buurten in Den Haag. Populaire straten zijn Raamweg, Van Hogenhoucklaan en Oostduinlaan waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. In Arendsdorp worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1500 en 1600 euro. Maar ook huizen kan je huren in Arendsdorp met een gemiddelde huurprijs van 2227 euro. Huurwoningen in Arendsdorp staan gemiddeld 44 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Arendsdorp

Gemiddelde huurprijs

Arendsdorp behoort tot 1 van de duurste buurten in Den Haag. Een woning in Arendsdorp kost gemiddeld 1675 euro. Dat is 44% duurder dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Arendsdorp is een woning gemiddeld 92m2 groot.

Dagen in verhuur

In Arendsdorp staan huurwoningen gemiddeld 52 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 32%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 25% 65-plus.

25-65 jaar

In Arendsdorp zijn 48% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Arendsdorp is een buurt in Den Haag met erg weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 25% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is hoog, namelijk 32%.

Kenmerken huizen te huur in Arendsdorp

Segmenten

Arendsdorp heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. Voor het segment 1200+ euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (71% van het nieuwe aanbod). Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van 800 tot 1200 euro (27%).

Aantal kamers

Arendsdorp kent het meeste aanbod van 2 kamer woningen (49% van het aanbod). Daarna worden 3 kamer woningen aangeboden (30%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Arendsdorp in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Arendsdorp (74%). In de top 3 staan tevens een huis (23%) en een kamer (3%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 17% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Arendsdorp. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 29% van de huurwoningen een balkon.