Huurwoningen Statenkwartier

Op zoek naar appartementen, studio's of huurwoningen in het Statenkwartier?

Deze statige, authentiek buurt van Den Haag is een van de populairste wijken van Den Haag. Met haar lange lanen, pleinen en prachtige architectuur maakt het Statenkwartier bijzonder plezierig om te wonen. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. In Statenkwartier worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1400 en 1500 euro. Maar ook huizen kan je huren in Statenkwartier met een gemiddelde huurprijs van 2661 euro. Desondanks staan huurwoningen in het Statenkwartier gemiddeld genomen nooit lang te huur. De woningen staan gemiddeld 40 dagen online totdat er een nieuwe huurder gevonden is.
In Den Haag is het Statenkwartier een buurt die behoort tot de duurste buurten van de stad. Een woning in Statenkwartier kost gemiddeld 1579 euro. Dat is 36% duurder dan het gemiddelde in Den Haag.

Ranglijsten

Populaire straten voor huurwoningen in de Statenkwartier

Populaire straten zijn Statenlaan, Frederik Hendriklaan en Van Boetzelaerlaan waar veel woningen te huur aangeboden worden.
Kijkend naar alle aangeboden huurwoningen in de afgelopen twaalf maanden in Statenkwartier zien we dat Statenlaan, Frederik Hendriklaan en Van Boetzelaerlaan veel aanbod hebben. Van Aerssenstraat en Cornelis de Wittlaan zijn ook straten waar nog vaak huurwoningen aangeboden zijn.

Het Statenkwartier

In deze wijk vind je veel historische woningen en veel internationale organisaties. Dit maakt het een gewilde wijk voor onder andere expats. Desalniettemin is er een sterke verbintenis tussen alle bewoners in de wijk van jong tot oud met een actief wijkoverleg. Het is een gezellig wijk met een ruimtelijke indeling. Brede straten en pleinen afgewisseld met groen in combinatie met maakt het een van de populairste wijken van Den Haag.
De populaire winkelstraat de Frederik Hendriklaan vind je tevens ook in deze wijk. Met een ruim aanbod aan verschillende winkels, cafés en restaurants. Lekker flaneren op de boulevard? De kust van Scheveningen ligt op steenworp afstand met al haar activiteiten en evenementen die ze rijk is. Het 'Zwarte Pad' is dé plek voor jongvolwassen om hun ontspanning te vinden.
Uiteraard is er aan cultuur in zo een historische wijk ook geen te kort. Zo heb je diverse musea op loopafstand. Met als een van de pareltjes het internationaal gerenommeerde 'Gemeentemuseum'. Ook loop je zo naar het 'Museon' waar je door interactieve tentoonstellingen en activiteiten de wetenschap en natuur ervaart. Het 'Omniversum', wat ernaast ligt, geeft je met speciale filmtechnieken de wereld door een verassende bril zien!

Kenmerken van huurwoningen in de Statenkwartier

In het Statenkwartier komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. Voor het segment 1200+ euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (64% van het nieuwe aanbod). Daarnaast worden er ook woningen aangeboden in het segment van 800 tot 1200 euro (23%). Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Statenkwartier (70%). In de top 3 staan tevens een huis (19%) en een kamer (11%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je ook hoe de verdeling in heel Den Haag is.Statenkwartier kent het meeste aanbod van vier of meer kamer woningen (34% van het aanbod). Daarna worden twee kamer woningen aangeboden (26%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in het Statenkwartier in vergelijking met heel Den Haag. Een woning met een tuin is aanwezig bij 8% van de aangeboden huurwoningen van het afgelopen jaar in Statenkwartier. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 32% van de huurwoningen een balkon.

Segmenten
Aantal kamers
Soort woning
Buitenruimte

Video impressie van de Statenkwartier

Wie wonen er in het Statenkwartier

Het Statenkwartier is een buurt die behoort tot een van de duurdere wijken van Den Haag. Ongeveer de helft van de bewoners van het Statenkwartier zijn jongvolwassenen. Een derde van de populatie van de buurt bestaat uit gezinnen met één of meerdere kinderen. Met de rest van de inwoners aan ouderen en expats.
Er is een bijzondere diversiteit aan scholen in deze wijk.


Ook huist het Statenkwartier verschillende ambassades en andere organisatie zoals het internationaal strafhof en Spanda

Bereikbaarheid van de Statenkwartier

De ligging van de buurt Statenkwartier is bijzonder gunstig. Met de uitvalsweg S200 richting Leiden/Wassenaar en ook de makkelijke verbinding richting de A12 richting Utrecht maakt de bereikbaarheid gemakkelijk en comfortabel. Qua openbaar vervoer rijden de tramlijnen 1, 11 en 16 en buslijnen 21, 24 en 28 door en langs de wijk zodat je zonder weinig wachten je kan bewegen door heel Den Haag.