Rijslag

Een woning huren in Rijslag betekent dat je gaat wonen in een van de rustigste buurten in Den Haag. Populaire straten zijn Badhuisweg, Stevinstraat en Seinpoststraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. In Rijslag worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1400 en 1500 euro. Maar ook huizen kan je huren in Rijslag met een gemiddelde huurprijs van 1557 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Rijslag staan woningen gemiddeld 47 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Rijslag

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Rijslag een buurt die behoort tot de duurste buurten van de stad. Een woning in Rijslag kost gemiddeld 1472 euro. Dit gemiddelde is 27% duurder dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Rijslag is een woning gemiddeld 75m2 groot.

Dagen in verhuur

In Rijslag staan huurwoningen gemiddeld 69 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 24%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 26% 65-plus.

25-65 jaar

In Rijslag zijn 50% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Rijslag is een buurt in Den Haag met erg weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 26% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is laag, namelijk 24%.

Kenmerken huizen te huur in Rijslag

Prijscategorien

In Rijslag komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. Voor het segment 1200+ euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (62% van het nieuwe aanbod). Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van 800 tot 1200 euro (34%).

Aantal kamers

In Rijslag wordt een 3 kamer woning het meest aangeboden (35%). Daarna worden 2 kamer woningen aangeboden (30%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Rijslag in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Rijslag (88%). In de top 3 staan tevens een huis (8%) en een kamer (4%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 9% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Rijslag. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 21% van de huurwoningen een balkon.