Uilebomen

Een woning huren in Uilebomen betekent dat je gaat wonen in een van de rustigere buurten in Den Haag. Populaire straten zijn Herengracht, Ammunitiehaven en Korte Houtstraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. In Uilebomen worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1600 en 1700 euro. Maar ook kamers kan je huren in Uilebomen met een gemiddelde huurprijs van 449 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Uilebomen staan woningen gemiddeld 44 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Uilebomen

Gemiddelde huurprijs

Uilebomen behoort tot 1 van de duurste buurten in Den Haag. Een woning in Uilebomen kost gemiddeld 1429 euro. Dat is 23% duurder dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Uilebomen is een woning gemiddeld 77m2 groot.

Dagen in verhuur

In Uilebomen staan huurwoningen gemiddeld 54 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 18%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 12% 65-plus.

25-65 jaar

In Uilebomen zijn 69% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Uilebomen is een buurt in Den Haag met weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 12% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer laag, namelijk 18%.

Kenmerken huizen te huur in Uilebomen

Prijscategorien

Uilebomen heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. In de prijcategorie 1200+ euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 64% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van 800 tot 1200 euro (19%).

Kamers

In Uilebomen wordt een 3 kamer woning het meest aangeboden (45%). Daarna worden 2 kamer woningen aangeboden (27%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Uilebomen in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Uilebomen (84%). In de top 3 staan tevens een kamer (11%) en een huis (5%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 1% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Uilebomen. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 26% van de huurwoningen een balkon.