Vissershaven

Wonen in Vissershaven is wonen in een van de rustigere buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Hellingweg, Dr. Lelykade en Zeesluisweg waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. De meest aangeboden huurwoningen in Vissershaven zijn appartementen met een gemiddelde huurprijs van 1600 tot 1700 euro. Maar ook huizen kan je huren in Vissershaven met een gemiddelde huurprijs van 2192 euro. Huurwoningen in Vissershaven staan gemiddeld 52 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Vissershaven

Gemiddelde huurprijs

Vissershaven behoort tot 1 van de duurste buurten in Den Haag. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Vissershaven ligt op 1703 euro. Dit gemiddelde is 47% duurder dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Vissershaven is een woning gemiddeld 117m2 groot.

Dagen in verhuur

In Vissershaven staan huurwoningen gemiddeld 62 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 29%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 22% 65-plus.

25-65 jaar

In Vissershaven zijn 54% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Vissershaven is een buurt in Den Haag met weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 22% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is laag, namelijk 29%.

Kenmerken huizen te huur in Vissershaven

Segmenten

In Vissershaven komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. In de prijcategorie 1200+ euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 86% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van 800 tot 1200 euro (10%).

Aantal kamers

Vissershaven kent het meeste aanbod van 2 kamer woningen (40% van het aanbod). Daarna worden 3 kamer woningen aangeboden (39%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Vissershaven in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Vissershaven (83%). In de top 3 staan tevens een huis (13%) en een kamer (4%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 4% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Vissershaven. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 31% van de huurwoningen een balkon.