Kraayenstein

Een woning huren in Kraayenstein betekent dat je gaat wonen in een van de drukkere buurten in Den Haag. Populaire straten zijn Forellendaal, De Brink en Molenbrink waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. De meest aangeboden huurwoningen in Kraayenstein zijn huizen met een gemiddelde huurprijs van 1700 tot 1800 euro. Maar ook appartementen kan je huren in Kraayenstein met een gemiddelde huurprijs van 1261 euro. Huurwoningen in Kraayenstein staan gemiddeld 29 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Kraayenstein

Gemiddelde huurprijs

Kraayenstein behoort tot 1 van de duurdere buurten in Den Haag. Een woning in Kraayenstein kost gemiddeld 1303 euro. Dit gemiddelde is 12% duurder dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Kraayenstein is een woning gemiddeld 127m2 groot.

Dagen in verhuur

In Kraayenstein staan huurwoningen gemiddeld 42 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 31%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 20% 65-plus.

25-65 jaar

In Kraayenstein zijn 56% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kijkend naar het aantal inwoners is Kraayenstein een buurt met veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 20% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is hoog, namelijk 31%.

Kenmerken huizen te huur in Kraayenstein

Segmenten

Kraayenstein heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. In de prijcategorie 800 tot 1200 euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 62% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van 1200+ euro. 35% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Kamers

In Kraayenstein wordt een 4 of meer kamer woning het meest aangeboden (68%). Daarna worden 3 kamer woningen aangeboden (23%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Kraayenstein in vergelijking met heel Den Haag.

Soort woning

Een huis is met stipt de meest aangeboden soort woning in Kraayenstein (70%). In de top 3 staan tevens een appartement (30%) en een - (-%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 12% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Kraayenstein. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 7% van de huurwoningen een balkon.