Moerwijk-Zuid

Een woning huren in Moerwijk-Zuid betekent dat je gaat wonen in een van de rustigere buurten in Den Haag. Populaire straten zijn Hardenbroekstraat, Menkemastraat en Schaloenstraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. De meest aangeboden huurwoningen in Moerwijk-Zuid zijn kamers met een gemiddelde huurprijs van 500 tot 600 euro. Maar ook huizen kan je huren in Moerwijk-Zuid met een gemiddelde huurprijs van 1899 euro. Huurwoningen in Moerwijk-Zuid staan gemiddeld 35 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Moerwijk-Zuid

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Moerwijk-Zuid een buurt die behoort tot de goedkoopste buurten van de stad. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Moerwijk-Zuid ligt op 911 euro. Dat is 21% goedkoper dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Moerwijk-Zuid is een woning gemiddeld 59m2 groot.

Dagen in verhuur

In Moerwijk-Zuid staan huurwoningen gemiddeld 35 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 29%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 9% 65-plus.

25-65 jaar

In Moerwijk-Zuid zijn 57% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Moerwijk-Zuid is een buurt in Den Haag met weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 9% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is laag, namelijk 29%.

Kenmerken huizen te huur in Moerwijk-Zuid

Prijscategorien

In Moerwijk-Zuid komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. Voor het segment tot 800 euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (60% van het nieuwe aanbod). Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van 1200+ euro. 20% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Kamers

In Moerwijk-Zuid wordt een 3 kamer woning het meest aangeboden (50%). Daarna worden 4 of meer kamer woningen aangeboden (50%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Moerwijk-Zuid in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een kamer is met stipt de meest aangeboden soort woning in Moerwijk-Zuid (78%). In de top 3 staan tevens een huis (22%) en een - (-%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 13% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Moerwijk-Zuid. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 0% van de huurwoningen een balkon.