Stadhoudersplantsoen

Een woning huren in Stadhoudersplantsoen betekent dat je gaat wonen in een van de rustigste buurten in Den Haag. Populaire straten zijn Lübeckstraat, Nicolaïstraat en Valeriusstraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. In Stadhoudersplantsoen worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1300 en 1400 euro. Maar ook huizen kan je huren in Stadhoudersplantsoen met een gemiddelde huurprijs van 2062 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Stadhoudersplantsoen staan woningen gemiddeld 39 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Stadhoudersplantsoen

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Stadhoudersplantsoen een buurt die behoort tot de duurdere buurten van de stad. Een woning in Stadhoudersplantsoen kost gemiddeld 1339 euro. Dit gemiddelde is 15% duurder dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Stadhoudersplantsoen is een woning gemiddeld 85m2 groot.

Dagen in verhuur

In Stadhoudersplantsoen staan huurwoningen gemiddeld 39 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 20%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 22% 65-plus.

25-65 jaar

In Stadhoudersplantsoen zijn 56% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kijkend naar het aantal inwoners is Stadhoudersplantsoen een buurt met erg weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 22% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer laag, namelijk 20%.

Kenmerken huizen te huur in Stadhoudersplantsoen

Segmenten

In Stadhoudersplantsoen komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. Voor het segment 1200+ euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (58% van het nieuwe aanbod). Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van 800 tot 1200 euro. 34% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Aantal kamers

In Stadhoudersplantsoen wordt een 3 kamer woning het meest aangeboden (40%). Daarna worden 2 kamer woningen aangeboden (34%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Stadhoudersplantsoen in vergelijking met heel Den Haag.

Soort woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Stadhoudersplantsoen (84%). In de top 3 staan tevens een huis (11%) en een kamer (5%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 5% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Stadhoudersplantsoen. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 34% van de huurwoningen een balkon.