Schildersbuurt-Oost

Een woning huren in Schildersbuurt-Oost betekent dat je gaat wonen in een van de drukste buurten in Den Haag. Populaire straten zijn Vaillantlaan, Frans Halsstraat en Jacob Catsstraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. De meest aangeboden huurwoningen in Schildersbuurt-Oost zijn kamers met een gemiddelde huurprijs van 500 tot 600 euro. Maar ook appartementen kan je huren in Schildersbuurt-Oost met een gemiddelde huurprijs van 1115 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Schildersbuurt-Oost staan woningen gemiddeld 21 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Schildersbuurt-Oost

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Schildersbuurt-Oost een buurt die behoort tot de goedkoopste buurten van de stad. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Schildersbuurt-Oost ligt op 852 euro. Dit gemiddelde is 27% goedkoper dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Schildersbuurt-Oost is een woning gemiddeld 55m2 groot.

Dagen in verhuur

In Schildersbuurt-Oost staan huurwoningen gemiddeld 28 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 47%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 9% 65-plus.

25-65 jaar

In Schildersbuurt-Oost zijn 52% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Schildersbuurt-Oost is een buurt in Den Haag met erg veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 9% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer hoog, namelijk 47%.

Kenmerken huizen te huur in Schildersbuurt-Oost

Segmenten

In Schildersbuurt-Oost komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. In de prijcategorie tot 800 euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 65% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van 800 tot 1200 euro. 21% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Aantal kamers

In Schildersbuurt-Oost wordt een 4 of meer kamer woning het meest aangeboden (33%). Daarna worden 1 kamer woningen aangeboden (22%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Schildersbuurt-Oost in vergelijking met heel Den Haag.

Soort woning

Een kamer is met stipt de meest aangeboden soort woning in Schildersbuurt-Oost (65%). In de top 3 staan tevens een appartement (19%) en een huis (15%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 3% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Schildersbuurt-Oost. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 12% van de huurwoningen een balkon.