Kortenbos

Een woning huren in Kortenbos betekent dat je gaat wonen in een van de drukste buurten in Den Haag. Populaire straten zijn Westeinde, Nobelstraat en Prinsegracht waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. De meest aangeboden huurwoningen in Kortenbos zijn appartementen met een gemiddelde huurprijs van 1300 tot 1400 euro. Maar ook kamers kan je huren in Kortenbos met een gemiddelde huurprijs van 473 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Kortenbos staan woningen gemiddeld 33 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Kortenbos

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Kortenbos een buurt die behoort tot de goedkopere buurten van de stad. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Kortenbos ligt op 1117 euro. Dat is 4% goedkoper dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Kortenbos is een woning gemiddeld 60m2 groot.

Dagen in verhuur

In Kortenbos staan huurwoningen gemiddeld 41 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 17%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 12% 65-plus.

25-65 jaar

In Kortenbos zijn 63% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kortenbos is een buurt in Den Haag met erg veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 12% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer laag, namelijk 17%.

Kenmerken huizen te huur in Kortenbos

Segmenten

In Kortenbos komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. In de prijcategorie 1200+ euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 41% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van tot 800 euro (32%).

Kamers

In Kortenbos wordt een 1 kamer woning het meest aangeboden (32%). Daarna worden 2 kamer woningen aangeboden (32%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Kortenbos in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Kortenbos (65%). In de top 3 staan tevens een kamer (28%) en een huis (7%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 2% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Kortenbos. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 17% van de huurwoningen een balkon.