Erasmus Veld

Een woning huren in Erasmus Veld betekent dat je gaat wonen in een van de rustigste buurten in Den Haag. Populaire straten zijn Menno ter Braakstraat, Carry van Bruggenhof en Simon Vestdijkstraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. De meest aangeboden huurwoningen in Erasmus Veld zijn appartementen met een gemiddelde huurprijs van 1100 tot 1200 euro. Maar ook huizen kan je huren in Erasmus Veld met een gemiddelde huurprijs van 1515 euro. Huurwoningen in Erasmus Veld staan gemiddeld 48 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Erasmus Veld

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Erasmus Veld een buurt die behoort tot de duurdere buurten van de stad. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Erasmus Veld ligt op 1316 euro. Dit gemiddelde is 13% duurder dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Erasmus Veld is een woning gemiddeld 119m2 groot.

Dagen in verhuur

In Erasmus Veld staan huurwoningen gemiddeld 50 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 45%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 22% 65-plus.

25-65 jaar

In Erasmus Veld zijn 51% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kijkend naar het aantal inwoners is Erasmus Veld een buurt met erg weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 22% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer hoog, namelijk 45%.

Kenmerken huizen te huur in Erasmus Veld

Prijscategorien

In Erasmus Veld komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. In de prijcategorie 1200+ euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 60% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van 800 tot 1200 euro. 40% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Kamers

In Erasmus Veld wordt een 3 kamer woning het meest aangeboden (56%). Daarna worden 4 of meer kamer woningen aangeboden (33%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Erasmus Veld in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Erasmus Veld (56%). In de top 3 staan tevens een huis (44%) en een - (-%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 0% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Erasmus Veld. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 30% van de huurwoningen een balkon.