Zeeheldenkwartier

Wonen in Zeeheldenkwartier is wonen in een van de drukste buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Laan van Meerdervoort, Van Speijkstraat en Zoutmanstraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. In Zeeheldenkwartier worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1200 en 1300 euro. Maar ook kamers kan je huren in Zeeheldenkwartier met een gemiddelde huurprijs van 508 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Zeeheldenkwartier staan woningen gemiddeld 27 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Zeeheldenkwartier

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Zeeheldenkwartier een buurt die behoort tot de goedkopere buurten van de stad. Een woning in Zeeheldenkwartier kost gemiddeld 1125 euro. Dat is 3% goedkoper dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Zeeheldenkwartier is een woning gemiddeld 66m2 groot.

Dagen in verhuur

In Zeeheldenkwartier staan huurwoningen gemiddeld 35 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 18%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 10% 65-plus.

25-65 jaar

In Zeeheldenkwartier zijn 64% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kijkend naar het aantal inwoners is Zeeheldenkwartier een buurt met erg veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 10% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer laag, namelijk 18%.

Kenmerken huizen te huur in Zeeheldenkwartier

Segmenten

In Zeeheldenkwartier komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. In de prijcategorie 800 tot 1200 euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 35% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van 1200+ euro. 33% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Kamers

In Zeeheldenkwartier wordt een 1 kamer woning het meest aangeboden (31%). Daarna worden 2 kamer woningen aangeboden (28%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Zeeheldenkwartier in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Zeeheldenkwartier (68%). In de top 3 staan tevens een kamer (17%) en een huis (14%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 6% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Zeeheldenkwartier. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 15% van de huurwoningen een balkon.