Landen

Een woning huren in Landen betekent dat je gaat wonen in een van de drukkere buurten in Den Haag. Populaire straten zijn Isabellaland, Hendrinaland en Robertaland waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. In Landen worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1100 en 1200 euro. Maar ook kamers kan je huren in Landen met een gemiddelde huurprijs van 536 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Landen staan woningen gemiddeld 32 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Landen

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Landen een buurt die behoort tot de goedkopere buurten van de stad. Een woning in Landen kost gemiddeld 1142 euro. Dit gemiddelde is 2% goedkoper dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Landen is een woning gemiddeld 83m2 groot.

Dagen in verhuur

In Landen staan huurwoningen gemiddeld 37 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 23%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 22% 65-plus.

25-65 jaar

In Landen zijn 55% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kijkend naar het aantal inwoners is Landen een buurt met veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 22% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is laag, namelijk 23%.

Kenmerken huizen te huur in Landen

Segmenten

In Landen komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. In de prijcategorie tot 800 euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 41% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van 1200+ euro (34%).

Aantal kamers

Landen kent het meeste aanbod van 4 of meer kamer woningen (50% van het aanbod). Daarna worden 3 kamer woningen aangeboden (23%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Landen in vergelijking met heel Den Haag.

Soort woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Landen (54%). In de top 3 staan tevens een kamer (26%) en een huis (20%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 7% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Landen. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 19% van de huurwoningen een balkon.